Over Politika

Over Politika

'De kring bestaat door, maar vooral ook voor studenten’. Deze uitspraak is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Aan onze faculteit verenigen zich tal van studenten in de faculteitskring, Politika. Dit team doet er alles aan om zoveel mogelijk uit jouw studententijd te halen.
Politika bestaat uit drie geledingen: de Kring, de Cursusdienst en het Kaffee. Wij zijn een vzw, wat wil zeggen dat wij dit niet doen voor een eventueel winstoogmerk, maar voor jullie. En dit doen we al meer dan 81 jaar.

Het studentenleven valt grofweg uiteen in een academische en een sociale kant. Op beide vlakken zullen wij jou helpen.

Op academisch vlak streven wij naar een zo goed mogelijk onderwijs. We organiseren PAL-sessies voor eerstejaars en schakelstudenten, waardoor de stap naar de universiteit wordt verkleind. Ook vergaderen de studentenvertegenwoordigers van Politika Onderwijs regelmatig over facultaire en universitaire dossiers en hebben we directe inspraak op alle niveau’s. Daarnaast zorgt de Cursusdienst ervoor dat wij de goedkoopste boeken en cursussen kunnen aanbieden.

Maar studeren houdt meer in dan enkel studeren. Het is ook een tijd om mensen te leren kennen en verschillende nieuwe ervaringen op te doen. Ook hierbij kunnen we jullie van dienst zijn. Gedurende het hele jaar organiseren we een hoop evenementen en activiteiten om onze studenten dichter bij elkaar te brengen. En dat is nog lang niet alles…

Ook de mening en de ideeën van onze studenten vinden we enorm belangrijk. Daarom zijn onze wekelijkse kringvergaderingen openbaar en is iedereen ook uitgenodigd op onze open onderwijsvergaderingen. Bovendien willen we onze studenten op de hoogte houden van het reilen en zeilen op de faculteit. Daarvoor kan je terecht op deze website, op onze sociale media en in De Korf, ons maandelijkse kringboekje.

Als je vragen of suggesties hebt, aarzel niet om binnen te springen op ons secretariaat of stuur een mailtje naar info@politika.be! En onthoud: when studying gets tough, we’re here to love!


Heb jij interesse om meer met je studententijd te doen, en wil je lid worden? Ontdek hier hoe!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x