Kringlid

Kringlid

Om al deze mooie evenementen, cursussen en goedkope drankjes te kunnen voorzien bestaat Politika uit een 75-tal kringleden. Deze worden door de studenten verkozen op Politika's kringverkiezingen, en nemen een mandaat op van 1 jaar. Ons team wordt onderverdeeld in verschillende werkgroepen die elk hun eigen takenpakket hebben, zo blijft de werkdruk beperkt zodat je je tegelijkertijd volledig op je studies kan richten.

Wat zijn kringverkiezingen?

In de eerste week na de paasvakantie richt Politika nieuwe kringverkiezingen in. Tijdens deze week komen verschillende "kiesploegen" op die evenementen organiseren en promo maken om te bewijzen dat ze in staat zijn de studenten te vertegenwoordigen in het academiejaar dat volgt.

Aan het einde van deze week mogen de studenten stemmen op hun favoriete ploeg. Haalt een ploeg de meeste (én voldoende) stemmen, dan wordt deze ploeg verkozen tot het Politika van het volgende academiejaar.

Hoe word ik lid van een kiesploeg?

Kiesploegen starten in het tweede semester met hun werving. Hiertoe organiseren we infosessies, waar je meer informatie krijgt over de verschillende kiesploegen en hoe je je bij hen kan aansluiten. Onderaan deze pagina vind je enkele nuttige links, hou deze zeker in de gaten!

Kan ik lid worden zonder deel te nemen aan kiesweek?

Doorheen ons werkingsjaar mag de kringvergadering van Politika enkele mensen coöpteren. Dat betekent dat ze je erin stemmen zonder dat je rechtstreeks verkozen bent door de studenten. Wil je dus lid worden doorheen het jaar, of wil je gewoon meer informatie? Stuur ons dan een mailtje via info@politika.be, stuur ons op Facebook of gebruik ons contactformulier!

Let wel dat de kring slechts enkele coöptaties kan doen, en er dus een limiet staat op het aantal leden dat ze doorheen het werkingsjaar laten toetreden.

Enkele nuttige links:

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x