Inschrijven (PAL-Recht)

Inschrijven (PAL-Recht)

Voor het OPO ‘Inleiding tot het Recht’ voorzien wij vanuit PAL Politika aparte PAL sessies.

Het is al enkele jaren zo dat wij voor het inrichten van deze sessies samen werken met de studentenkring van de Faculteit Rechtsgeleerdheid, VRG.
Aangezien zij dag in dag uit werken met een codex, ingewikkelde wetteksten, enzvoort, zijn er geen betere studenten dan van deze kring om de fijne kneepjes van het studeren van een rechtsvak door te geven. Ook zij werken vanuit eigen ervaring en mogen dus niet gezien worden als een (professionele) bijlesgever.

Bij PAL-Recht worden de studenten van de Faculteit Sociale Wetenschappen verdeeld in kleine groepjes en toegewezen aan één tutor die aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid studeert. Zij komen ongeveer vier keer samen in het semester en gebruiken Facebook als communicatiekanaal.

PAL-Recht is heel populair, maar de plaatsen zijn jammer genoeg beperkt. Er worden per jaar 100 plaatsen voorzien en wij hanteren de regel: ‘First come, first served’. De inschrijflink wordt geopend op deze site in het tweede semester. Ze blijft geopend, ongeacht het aantal inschrijvingen. Eenmaal de 100 bereikt is, wordt er daaromtrent een melding gepost in de verschillende bachelorgroepen. Iedereen die zich later inschrijft komt op een wachtlijst terecht.  Indien er nog plaats is, worden zij dan via mail gecontacteerd. De groepjes worden op het einde van de derde week van het academiejaar gevormd zodat de sessies zelf vanaf week 4 van start kunnen gaan.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x